15 Αυγούστου 2015

ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ & ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ...

Και μιας που ξεκαθάρισε το τοπίο με τα Μνημονιακά και Αντιμνημονιακά Κόμματα, το σκηνικό αντιπαράθεσης περνάει στις προτάσεις για την Ανασυγκρότηση & Ανάπτυξη της Χώρας. Σε αυτό το πεδίο θα γίνονται πλέον οι πολιτικές συγκρούσεις, υπό το βλέμμα και την υψηλή εποπτεία των εταίρων – δανειστών μας, για να μην ξεχνιόμαστε ….

Φυσικά, το σκηνικό αυτό δρομολογεί και την μετεξέλιξη του πολιτικού σκηνικού, της επόμενης μέρας. Ο κανόνας ότι, από όπου περνά το ΔΝΤ αλλάζει και το πολιτικό τοπίο, δούλεψε και εδώ θαυμάσια. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, για τα ‘’μεγάλα’’ κόμματα, αλλά και για τα ''μικρά''.

Από τη μια έχουμε τον Τσίπρα να επιχειρεί την μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλδημοκρατία μιας ‘’ Νέας Αριστεράς ‘’ , από την άλλη τον Μειμαράκη να προσπαθεί την σύνθεση κεντροδεξιών, νεοφιλελευθέρων και ‘’σκληρών’’ δεξιών και στην μέση τα μικρότερα κόμματα  ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ που να προβληματίζονται εάν πρέπει να υιοθετήσουν την αυτοδυναμία, με κίνδυνο να τεθούν εκτός Βουλής, είτε την επιβίωση μέσω της προσκόλλησης σε κάποιο μεγάλο κόμμα.

Που οδηγεί όλο αυτό ? Σε έναν Κεντροαριστερό και σε έναν Κεντροδεξιό Πόλο, οι οποίοι θα ψάχνουν να βρουν τις διαφορές τους, βραχυκυκλώνοντας όλους τους υπολοίπους, με εξαίρεση βέβαια ΚΚΕ και Χ.Α.

Τι πρέπει να περιμένουμε τώρα ?

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα δρομολογηθεί το λίφτινγκ της φυσιογνωμίας του, χωρίς τα βαρίδια του Λαφαζάνη και των άλλων αριστερών – κρατικίστικων τάσεων που συνυπάρχουν ακόμα. Η βούληση για ψήφο εμπιστοσύνης, η δρομολόγηση του έκτακτου συνέδριο, η ''αποκαθήλωση'' της Αριστερής Πλατφόρμας από ΜΜΕ και δηλώσεις στελεχών, δείχνουν την στρατηγική που επιλέχτηκε.

Στην Ν.Δ. επαναφορά του θέματος της ‘’Χρυσής Εφεδρείας Καραμανλή’’ σε μια προσπάθεια ενοποίησης των ‘’κομματιών’’ της, αλλά και κλεισίματος της πόρτας στους επίδοξους να διαρρήξουν τα ιμάτια της. Και όχι μόνο για αυτό. Παίρνουν στα σοβαρά τις πληροφορίες και ενδείξεις για ένα νέο ευρωπαϊκό κόμμα Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίοι επιδιώκουν την ολική επαναφορά τους.

Οι ΑΝΕΛ ψάχνονται. Και ατομικά και συνολικά. Το σενάριο να ‘’απορροφηθούν’’, με κάποιο τρόπο, από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να παίζει δυνατά. Και εάν έχουν βάση οι πληροφορίες ότι ο Καμμένος ετοιμάζεται να μετακομίσει (και αυτός) από την Συγγρού κοντά στην Κουμουνδούρου (γιατί δεν βγαίνει !!), αυτό δείχνει ότι τα πράγματα είναι πιο προχωρημένα από ότι ακούγεται.

Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, ευελπιστεί και αυτό σε μια ‘’κάθαρση’’ και σε μια μετεκλογική συνεργασία με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώντας ότι ο ΓΑΠ θα κλείσει ο ίδιος το ΚΙΔΗΣΟ, αναρωτιούνται εάν μπορούν να δεχθούν πίσω στελέχη όπως, Μωραίτη, Σαχινίδη, Πεταλωτή χωρίς σεισμικούς τριγμούς.

Το ΠΟΤΑΜΙ έχει δηλώσει την ξεκάθαρη, αυτόνομη πορεία του, στηριζόμενο και στο νέο που δεν έχει βαρίδια από το παρελθόν, αλλά παρουσιάζεται προβληματισμένο εάν θα διευρυνθεί με πολιτικά στελέχη του παρελθόντος, όπως Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Χρυσοχοίδης κ.α.

Και βέβαια δεν ξέρουμε ακόμη την τύχη, μετεξέλιξη και φυσιογνωμία της ''Αριστερής Πλατφόρμας'' και λοιπών συνοδοιπόρων.
 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση (και) αυτό το Φθινόπωρο αναμένεται καυτό. Πολύ καυτό ....