30 Μαΐου 2015

'' ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ... ''

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ είναι ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM), στο οποίο ο Γιάνης μας προσβλέπει να αγοράσει το χρέος μας προς το ΔΝΤ.

Σε άρθρο του λοιπόν στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Ρέγκλινγκ αναφέρει πως η Ελλάδα έως το 2014 ήταν στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων με αποτέλεσμα μέσα στο προηγούμενο έτος η οικονομία να αναπτυχτεί, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα. '' Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη '', ομολόγησε ο επικεφαλής του ESM.

Ωστόσο, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση προειδοποιεί πως χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της επί των μεταρρυθμίσεων, δεν θα καταστεί δυνατή η αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου προγράμματος στήριξης. Κατά τον ίδιο, η αρχή '' χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων '' λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και για αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.

'' Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας. Τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες'', υπογράμμισε ο Ρέγκλινγκ.