28 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΠΗΓΕ Η ΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ...

Ναι στον διάλογο αλλά διχασμένοι για την κοινή εκλογική κάθοδο εμφανίστηκαν στελέχη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του Κέντρου και της Νέας Σοσιαλδημοκρατιας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας Γιάννης Μαγκριώτης ανέφερε πως όλα αυτά τα κινήματα και τα ρεύματα έχουν κοινές θέσεις και πρέπει να συμπορευθούν.

Επανέλαβε την πρόταση του πως "Αν έχουμε έκτακτες εκλογές, να βρεθεί ένα κοινό εκλογικό σχήμα (ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ) με ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και υψηλού κύρους Η χώρα χρειάζεται το Κέντρο, την ομαλότητα και την σταθερότητα, μία προοδευτική διακυβέρνηση".

Αρνητικός στην εκλογική σύμπραξη εμφανίστηκε το στέλεχος του Ποτάμιου Γεράσιμος Γεωργάτος. "Δεν μπορεί αυτός ο χώρος μηχανιστικά να ενωθεί γιατί και διασυρμένα είναι τα στελέχη του και πληρώνουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, του πελατειακού κράτους, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς" σχολίασε μεταξύ άλλων.

"Πρέπει να παραμεριστούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και να μπορέσουμε να συνθέσουμε ώστε με καινούρια πρόσωπα να κάνουμε τα επόμενα βήματα.Υπάρχει ένα κενό στο πολιτικό σύστημα σήμερα" ανέφερε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Το ΚΙΝΗΜΑ αγωνίζεται για την ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Δεν είμαστε σεκταριστες αναζητούμε ευρύτερες συμμαχίες αλλά όχι έξω από αρχές και προγραμματικές θέσεις.  Όχι σε πολιτικές συγκολλήσεις με σκοπό την αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος" σχολίασε ο Φίλιππος Σαχινίδης από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου.

Θετικός στην κοινή κάθοδο σε έκτακτες εκλογές εμφανίστηκε ο Γ. Σιακαντάρης από τη ΔΗΜΑΡ. Έκανε λόγο για "ώριμη ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστερας γιατί αυτός ο χώρος όσο θα συνεχίζει να μην συνομιλεί τουλάχιστον μεταξύ του, θα ασφυκτιά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Όχι για να σωθούν οι χώροι, αλλά η αντίληψη της Σοσιαλδημοκρατίας".

Την εκδήλωση χαιρέτισε ως οικοδεσπότης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης ξεκαθαρίζοντας πως "δεν υπάρχει καμία περίπτωση" να ηγηθεί του πολιτικού σχηματισμού καθώς το όνομα του προτάθηκε μαζί με του Γ. Καμίνη και του Ν. Αλιβιζάτου από τον Γ. Μαγκριώτη.

Στο χαιρετισμό του τόνισε πώς "ζούμε ένα χάος" επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την Παιδεία κάνοντας λόγο για καθεστώς Τσαουσέσκου ενώ χαρακτήρισε "ντροπή" την "ανάκριση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Λ. Ταγματάρχη για την ΕΡΤ. Εμφανίζοντας την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις είπε ότι το Μνημόνιο έπρεπε να το εφεύρουμε το 1981.