29 Μαΐου 2015

ΕΑΝ ΤΥΧΟΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΤΕ, ΗΡΕΜΗΣΤΕ. Η ΕΛΕΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

Η σύμβουλος του Γ.Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη, θα είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η νέα εκπρόσωπός της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Παναρίτη, μίλησε τηλεφωνικά  την Πέμπτη με τον διευθυντή του ΔΝΤ σε Ιταλία Πράγα, Πορτογαλία, Ελλάδα και Σαν Μαρίνο, Κ.Κοταρέλι, και τον ενημέρωσε πως την ερχόμενη Τρίτη, η ίδια θα πάει στην Ουάσιγκτον να αναλάβει καθήκοντα.

Ο κ. Κοταρέλι, από την πλευρά του, της είπε πως περιμένει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών σχετική επιστολή για την ανάληψη καθηκόντων από την κα Παναρίτη.

‘’ Ο εκπρόσωπός μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει επιλεγεί’’,  είπε νωρίτερα ο κ.Βαρουφάκης στον Βήμα fm, σημειώνοντας ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ Ε. ΠΑΝΑΡΙΤΗ
 
Η Έλενα Παναρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι οικονομολόγος / κοινωνική επιχειρηματίας. Είναι πτυχιούχος της Οικονομικής Επιστήμης από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος. Έχει Μεταπτυχιακά Διπλώματα σε Διεθνή Οικονομικά και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Επίσης είναι κάτοχος διπλώματος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές και Κρίσεις» από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ. Επίσης διαθέτει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία. Γνωρίζει άριστα τέσσερις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά, ενώ έχει και βασική γνώση των Γερμανικών. Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.