28 Μαρτίου 2015

'' ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ '' ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ''ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΛΙΣΤΑ '' ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ !!!

 

Όλα δείχνουν πως επιβεβαιώνεται το δυσμενές σενάριο για την αντιμετώπιση από τις Βρυξέλλες των ελληνικών προτάσεων.

Η συνεδρίαση του Brussels Group ξεκίνησε και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρνητική θέση των Ευρωπαίων αξιωματούχων έναντι της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με το Βήμα οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές ούτε καν στη βάση τους, πόσο μάλλον στις λεπτομέρειες.


Αν επιβεβαιωθεί η ρήξη τότε τινάζεται στον αέρα το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε συμφωνία και χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μετά τις συνεδριάσεις του Euro Working Group και του Eurogroup.

Τα μαύρα μαντάτα είχαν φτάσει στο Μαξίμου από αργά χθες το βράδυ μετά την τριπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Μάλιστα στην αναφορά του ο διεθνής οίκος δικαιολογούσε τα σενάρια για εσωτερική στάση πληρωμών στην Ελλάδα αλλά και επανέφερε τις συζητήσεις για capital controls, δηλαδή για μέτρα ελέγχου κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες.

Πιθανότατα αυτά να εξηγούν γιατί τόσο ο Βαρουφάκης όσο και ο Τσακαλώτος επαναλάμβανα τη λέξη ρήξη, ξέροντας τις διαστάσεις του θέματος που ανοίγουν.

Η πίεση όμως μέσα στην κυβέρνηση γίνεται εντονότερη και από τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Γιατί μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του χρόνου από τον Π. Λαφαζάνη που σε συνέντευξη του μιλάει για σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη.


Πηγή : newsit.gr