19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ...

Επειδή σίγουρα, πολλοί έχετε μπερδευτεί με το τι είναι Δανειακή Σύμβαση, τι είναι Μνημόνιο, τι είναι Πρόγραμμα, κ.λ.π., θα προσπαθήσουμε να σας το εξηγήσουμε όσο γίνεται πιο απλά, ώστε να αντιλαμβάνεστε τι ακούτε, από όποιον το ακούτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για σύμβαση δανείουΚάθε σύμβαση για δάνειο από Τράπεζα (δανειακή σύμβαση), όπως π.χ. καταναλωτικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αγοράς αυτοκινήτου, πιστωτική κάρτα, κ.λ.π., έχει ''δεμένους'' με αυτήν τους όρους πάνω στους οποίους στηρίζεται. Δηλαδή, πόσα λεφτά θα πάρεις, πότε θα τα πάρεις, πως θα τα πάρεις, πως θα ξεπληρώσεις, πόσο θα είναι η κάθε δόση, κάθε πότε θα πληρώνεις κ.λ.π. Οι όροι αυτοί πολλές φορές κρύβουν ‘’παγίδες’’, για αυτό κατά καιρούς έχουν γίνει θέμα ‘’τα ψιλά γράμματα των δανείων’’.

Σε αναλογία με αυτά που μας ταλανίζουν εδώ και 5 χρόνια με τους εταίρους - δανειστές μας, ισχύουν τα εξής :

Δανειακή Σύμβαση είναι το νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο δανειστήκαμε και η οποία έληγε στις 31/12/2015. Σε αυτή και λόγω των πολιτικών εξελίξεων, πήραμε την γνωστή παράταση η οποία λήγει στις 28/02/2014.

Μνημόνιο είναι οι όροι οι οποίοι συνδέονται με την Δανειακή Σύμβαση, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής και καθορίζουν τι πρέπει να κάνει η εκάστοτε Κυβέρνηση μας, για να τηρείται η Δανειακή Σύμβαση.

Πρόγραμμα έχει επικρατήσει να λέγεται η Δανειακή Σύμβαση μαζί με τους όρους της, δηλαδή το Μνημόνιο όπως το είπαμε παραπάνω.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε …..