11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΣΤΑΝΤΑΝΕ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Παπακωνσταντίνου τελικά πληρώνει τη νύφη με τη παραπομπή του για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, στηρίζονται στον περιβόητο νόμο 1508, ο οποίος σε παλιότερες εποχές ήταν ισόβια. Τώρα θα είναι τυχερός εάν την γλιτώσει με 15 – 20 χρόνια. Υπομονή μέχρι το Φεβρουάριο, που θα ξεκινήσει η διαδικασία. Α, οι λοιποί συγγενείς, δεν παραπέμπονται.

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα μοναδικό κόμμα. Το βράδυ σε πλήρη ολομέλεια αποφασίζουν, υπογράφουν και αλληλοασπάζονται και την επόμενη μέρα, όλο κάποιος βγαίνει από αυτούς στα παράθυρα ή στα ραδιόφωνα και αρχίζει τα ‘’ ναι μεν, αλλά, εάν  …’’. Κόμμα  - φαινόμενο προς μελέτη.

Να σου και ο ΓΑΠ που δηλώνει παρών στις εξελίξεις και αφήνει υπονοούμενα για την συγκρότηση ενός νέου κόμματος. Να σου και ο Βενιζέλος στα πρόθυρα του εμφράγματος , να προσπαθεί ‘’μέσω προσκείμενων κύκλων’’, να βάλει τον ΓΑΠ και τους συνοδοιπόρους του ενώπιον των ευθυνών τους. Εδώ απλώς μια λέξη. Τετέλεσται !

Αμ, η αγορά. Το τι μπινελίκι ρίχνει στον Σαμαρά και Βενιζέλο δεν λέγεται. Ο λόγος απλός. Δεν πρόκειται να δουλέψουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, όπως περίμεναν. Όλα και όλοι κάτω, ένα αναμονή των πολιτικών εξελίξεων. Και τα όποια λεφτά είχαν κρατηθεί για κανένα δωράκι, κανένα ρουχαλάκι, καμία έξοδο, στην άκρη γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Τόσο καλά τα κατάφεραν τα ΠΑΙΔΙΑ !


(συνεχίζεται ….)