30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Καταστροφολογία, GrExit, εξεταστικές επιτροπές, ειδικά δικαστήρια, εθνική υπερηφάνεια και ανεξαρτησία, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία του αναμενόμενου (και ήδη διαφαινόμενου) πλαισίου διεξαγωγής, αυτών των εκλογών.


Το χρονικό διάστημα του προεκλογικού αγώνα, που μετά βίας θα φτάσει τις δυόμισι βδομάδες, η αδυναμία των κομμάτων για μαζικές μετακινήσεις ψηφοφόρων τους όπως τις παλιές καλές εποχές, η έλλειψη οικονομικής ευχέρειας για μετάβαση στο τόπο ψηφοφορίας και οι πιθανές αντίξοες καιρικές συνθήκες, θα καταστήσουν ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ τις εκλογές, καθαρά ΜΙΝΤΙΑΚΕΣ.

Τα συστημικά ΜΜΕ θα αναλάβουν δράση μέσω δημοσκοπήσεων, εμφανίσεων, αναλύσεων, μεταδόσεων των ευρωπαϊκών ‘’πηγών’’ τους και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σκεφτούν, να ‘’οδηγήσουν’’ την επιλογή διακυβέρνησης μας, στο ‘’σωστό δρόμο’’. Και εδώ ελλοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος για ένα εξουθενωμένο λαό.

Ελπίζω να αντέξουμε, όλοι μας. Και να μη χάσουμε αυτή η ευκαιρία να αναμορφώσουμε μόνοι μας, το πολιτικό σκηνικό. Τόσο σε συγκροτημένο πλαίσιο διακυβέρνησης, όσο και σε πρόσωπα. Εξ άλλου, ρουσφέτια, διορισμοί, βολέματα, μεταθέσεις, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ......