24 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΛΕΜΕ ΝΑΙ - ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ ΟΧΙ !!!

Θα μας τρελάνουν τελικά αυτοί οι Συριζαίοι. Μια γραμμή, βρε παιδιά. Μια γραμμή. Τόσο δύσκολο είναι ?  Γιατί τα λέμε τώρα αυτά, χρονιάρες μέρες .....

Την ώρα που αποδέχεται και στηρίζει συμμετέχοντας ενεργά και χρηματοδοτώντας Κοινωφελείς Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ( ΚΟΙΝΣΕΠ) , τις οποίες στο παρελθόν , αλλά σε αρκετούς Δήμους ακόμη και τώρα , καταγγέλλουν αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ως « ελαστικές μορφές εργασίας»,  η Περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου στην Αττική , αρνήθηκε τη διεκδίκηση της έγκρισης 8μηνων συμβάσεων για Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το νέο ΠΕΠ 2014-2020 της Περιφέρειας Αττικής
Όταν ακόμη και νεοεκλεγείσες Δημοτικές Αρχές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ , έσπευσαν να καταθέσουν σχετικά αιτήματα , τα οποία και τους εγκρίθηκαν,
Ενημέρωση γιατί η Περιφέρεια Αττικής ήταν η μόνη που έμεινε εκτός κατανομής θέσεων κοινωφελούς εργασίας, ζήτησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο»,  Γιώργος Κουμουτσάκος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε το συγκεκριμένο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ρωτώντας την Περιφερειάρχη , Ρένα Δούρου , αν συμμερίζεται ή όχι τους στόχους του προγράμματος και αν θέλει τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνιων ανέργων και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Αυτή σας η αντίληψη, αποτέλεσμα ιδεοληψίας μπορεί αν συνεχιστεί, να καταδικάσει ανέργους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Αττικής να στερηθούν τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης» επισήμανε στην επιστολή του ο κ. Κουμουτσάκος .

Και πρόσθεσε ότι χρόνος περνάει, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Αττικής να καταδικαστεί στο να μην δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ανέργους και μακροχρόνια ανέργους, να έχουν μία ευκαιρία διόρθωσης και στήριξης της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

«Λυπάμαι ειλικρινά – είπε- που αναγκάζομαι να φέρω αυτό το θέμα σήμερα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διότι είναι αποτέλεσμα στην καλή περίπτωση ολιγωρίας, στην κακή περίπτωση συνειδητής ιδεολογικής και εγκλωβισμού θα έλεγα σε ιδεοληψίες, άρνησης να παρέχουμε αυτή την προσφορά σε άνεργους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής».

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης λέγοντας:
«Έχουμε συνομολογήσει από την πρώτη σύγκληση του Σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι θα αποφύγουμε είτε είναι για Έμπολα, είτε είναι για εργασιακές σχέσεις, που μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω και από κεϋνσιανό οικονομικό κράτος, τα προ ημερησίας διάταξης. Διότι είχα πάρει εγώ την ευθύνη της αξιολόγησης, ότι τότε δεν τα συζητάμε σοβαρά. Τα κάνουμε για ένα δελτίο τύπου και για λόγους εντυπωσιασμού».

Δήλωσε λοιπόν ότι μένοντας « συνεπής , σ’ αυτό που συνομολογήσαμε όλοι μαζί, και σας ευχαριστώ που στηρίξατε αυτό τον τρόπο συνεδρίασης που βοηθά να παίρνονται αποφάσεις με απτά αποτελέσματα για τους πολίτες και το περιβάλλον, δεν έχω την πολυτέλεια να απαντήσει σε επιθετικούς προσδιορισμούς»..

Πρότεινε δε στο Σώμα, από τη στιγμή που όπως είπε, έχει ανοίξει αυτή η κουβέντα από την προηγούμενη φορά με τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση για άμεσες προσλήψεις καθώς και για τη διεκδίκηση παραπάνω προσλήψεων, ώστε να μην συνεχίσουν οι υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες, να γίνει μια σοβαρή κουβέντα για το τι σημαίνει κοινωφελής εργασία και οκτάμηνα, σε συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Πηγή : newsta.gr