28 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ….

Σήμερα αρχίζει και ξεκαθαρίζει τι σημαίνει η ‘’ μικρή παράταση δια τεχνικούς λόγους ‘’, που μας είπανε χτες οι κ.κ. Βαγγέλης και Γκίκας. Οι δανειστές τους διεμήνυσαν ότι μπορεί να έρθουν για καμία βόλτα, εάν :

(1). Αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. και ειδικά ο συντελεστής 6,5% σε 8% έως 10% για τον τουρισμό, προκειμένου να βρεθεί το ζεστό χρήμα για την κάλυψη μέρους του δημοσιονομικού κενού, που η Τρόικα εκτιμάει ότι έχουμε. Ας σημειωθεί ότι στον συντελεστή αυτόν υπάγονται ακόμη :

-τα φάρμακα
-οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία
-οι θεατρικές παραστάσεις
-τα βιβλία
-οι εφημερίδες και τα περιοδικά

(2). Πάγωμα (τυχόν) αυξήσεων συντάξεων στη διετία 2016- 2017. Σημειώνεται, ότι για να γίνει αυτό απαιτείται νομοθετική διάταξη, με την οποία θα παραταθεί το πάγωμα που ισχύει ως το τέλος του 2015.

(3). Αύξηση των ελάχιστων ετών ασφάλισης στα 20 από 15 έτη .

(4). Αλλαγές στους συντελεστές με τους οποίους θα υπολογίζονται από το 2015 οι συντάξεις. Πρόκειται για τους συντελεστές που προβλέπει ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος (Λοβέρδου- Κουτρουμάνη) και με βάση τις νέες μειώσεις που απαιτεί η Τρόικα, υπολογίζεται ότι οι κύριες συντάξεις από το 2015 θα κουρευτούν κατά 15- 20%.

(5). Κατάργηση όλων των συντάξεων κάτω από τα 62 έτη ηλικίας και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ΔΕΝ θα εξαιρεθούν ούτε όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

(6). Αλλαγές στον (ήδη πολλαπλά αλλαγμένο) νόμο για τις ρυθμίσεις δόσεων οφειλών προς την εφορία και τα ταμεία.

Ας σημειωθεί ότι ο  Γκίκας εξερχόμενος από την σημερινή συνάντηση ρωτήθηκε αν ισχύουν οι πληροφορίες για αύξηση του ΦΠΑ και αρκέστηκε αμήχανα να δηλώσει: ‘’ Πολλά γίνονται ‘’, ενώ ο Βαγγέλης, ο οποίος συνήθως απαντά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων που περιμένουν στην έξοδο του Μεγάρου Μαξίμου, αυτή τη φορά έφυγε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

ΜΑΣ  ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ  ΤΕΛΕΙΩΣ ….