27 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΩΤΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ - '' ΝΑΙ '' ΣΤΑ ΔΙΜΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ''ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ'' !!!

Ανώμαλη πολιτικά  αποδεικνύεται η προσγείωση – μ΄όσα έλεγαν- των αυτοδιοικητικών στελεχών του     ΣΥΡΙΖΑ , όπου ανέλαβαν την άσκηση της δημοτικής εξουσίας.
Ότι ως πολιτικοί φορείς και ως πρόσωπα κατάγγελναν μέχρι πριν λίγους μήνες, εφαρμόζουν τώρα ως Δημοτικές Αρχές  , ο νέος Δήμαρχος Κερατσινίου , Χρήστος Βρεττάκος και τα στελέχη του ( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ) .
Σε πρόσφατη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μάλιστα, η δημοτική αρχή βρέθηκε στο «στόχαστρο»  όλων  των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς πολύ γρήγορα φαίνεται πως «ξέχασε» όσα έλεγε προεκλογικά…!
dimarxeio keratsiniou - brettakosΗ πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, η αποδοχή χρηματοδοτικών προγραμμάτων (όπως π.χ. η λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας), αλλά και μία σειρά θεμάτων που αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής «ερέθισαν» αρκετά από τα στελέχη της αντιπολίτευσης…!
 
           
Τζανής :  Δεξιά διαχείριση
Για αριστερή φρασεολογία με δεξιά διαχείριση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή του Χρήστου Βρεττάκου στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας , Λουκάς Τζανής.
Καταρχάς, ο πρώην δήμαρχος Λουκάς Τζανής έψεξε την παρούσα Διοίκηση, διότι, όπως είπε, δεν βρήκε τη δύναμη να πει ένα μπράβο στην προηγούμενη δημοτική αρχή που πάλεψε και πήρε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Αναφορικά δε με την «κωλοτούμπα» της νέας δημοτικής αρχής στο θέμα των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ο κ. Τζανής θύμισε πως και ο ίδιος είχε ταχθεί κατά των διμήνων, των ΜΚΟ, των πεντάμηνων κ.ο.κ., αλλά εξ ανάγκης τα χρησιμοποίησε…!
«Ήμασταν η πρώτη ουσιαστικά διοίκηση που εφαρμόσαμε τότε τα τετράωρα. Από τότε, λοιπόν, είχα καλέσει τους επιτυχόντες και τους είχα πει ξέρετε κάτι θέλουν να μας δώσουν το μισό κουλούρι, για να μας μάθουν να ζούμε με μισό κουλούρι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λουκάς Τζανής.

Κούβαρης : Αυτή είναι η « αριστερή διαχείριση» ;
Για «επαναστατική γυμναστική» κατηγόρησε από τη μεριά του τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο κ. Βρεττάκο, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Κούβαρης.
«Άλλο αριστερή φρασεολογία και άλλο αριστερή διαχείριση. Και εγώ μπορώ να μιλώ σαν τον Μαρξ», ήταν τα λόγια του κ. Κούβαρη.

Καραγιαννίδης:
Ευθύνες, εξάλλου, στη διοίκηση του δήμου, τόσο για την πρόσληψη των διμηνιτών, όσο και για την χρησιμοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έριξε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παναγιώτης Καραγιαννίδης.

 Συρράκου: Δεν βάζουμε ιδεολογικό κώλυμα
Από την αντίπερα όχθη, τόσο ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, όσο και η αντιδήμαρχος Σταυρούλα Συρράκου ισχυρίστηκαν πως θα χρησιμοποιήσουν όσα χρηματοδοτικά προγράμματα μπορούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναστέλλουν την πολιτική τους εκτίμηση.
«Δεν θα βάλουμε κανένα ιδεολογικό κώλυμα, ούτε στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ούτε στο πρόγραμμα Θησέας, ούτε πουθενά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναστέλλουμε την πολιτική μας εκτίμηση για τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος προγραμματισμού και εξυπηρέτησης του πολίτη Σταυρούλα Συρράκου.

Βρεττάκος: Δεν καταγγέλαμε τον Τζανή αλλά την …κυβέρνηση !!!
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος , Χρήστος Βρεττάκος , σημείωσε πως η ευθύνη βαραίνει κυρίως την Κυβέρνηση και αυτή κατήγγειλε προεκλογικά.
«Εμείς δεν καταγγέλλαμε τη Διοίκηση Τζανή γιατί έπαιρνε δίμηνα. Εμείς καταγγέλλαμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τους δημάρχους που την στήριζαν για το ότι έχουν μετατρέψει τις σχέσεις εργασίας των ανθρώπων σε λάστιχο», δήλωσε ο κ Βρεττάκος.
Και πρόσθεσε: «Προφανώς και έχουμε μέτωπο απέναντι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θα χαρώ πολύ να σας δω στο δρόμο μαζί μας κάποια στιγμή να διεκδικούμε το 2014 θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους».

« Αξιοκρατικά»
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, πάντως, ο δήμαρχος προσπάθησε να δείξει ότι η διαφορά με την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι πως τώρα οι διμηνίτες θα γίνει προσπάθεια να παρθούν αξιοκρατικά…!
«Εμείς λέμε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες των δημοτικών αρχών, οι οποίες αξιοποίησαν ακόμα και αυτές τις σχέσεις εργασίας λάστιχο με συγκεκριμένο τρόπο…! Να μην πούμε πως παίρνατε τα δίμηνα γιατί δεν θα σας αρέσει…», κατέληξε ο κ. Βρεττάκος

Πηγή : http://newsta.gr