26 Ιουλίου 2014

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ....

Πριν από 20 ημέρες, με αφορμή την παραχώρηση της ‘’ μικρής ΔΕΗ ‘’ και την συζήτηση που είχε ανοίξει, εάν το προϊόν που παράγει η ΔΕΗ είναι δημόσιο αγαθό ή υπηρεσία, είχαμε ανεβάσει μια ανάρτηση  (http://keratsini-in-out.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6.html) στην οποία παραθέταμε την δική μας άποψη.
 
Δυστυχώς προέκυψε το γεγονός της άτυχης γυναίκας στη Κρήτη (και άλλα που θα σπεύσουν να προβάλλουν διάφοροι εθνικοί μας εκπρόσωποι, όπως το άλλο στην Μαγνησία που ‘’κατέδειξε’’ η πρώην υφυπουργός υγείας Ζέτα Μακρή), που ξαναβάζει το προϊόν της ΔΕΗ στην επικαιρότητα.

Θα αναρωτηθεί κανείς τι σημασία έχει να μπαίνουμε σε διαμάχες εάν κάτι είναι αγαθό ή υπηρεσία, όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Και πράγματι, έτσι είναι. Αφορμή όμως μας έδωσαν τα χτεσινά απογευματινά δελτία ειδήσεων ιδιωτικών και κρατικών καναλιών.

“ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ 56ΧΡΟΝΗΣ”! ο τίτλος στο αντίστοιχο θέμα στη ΝΕΡΙΤ. Τι φωνάζουμε δηλαδή ? Θα πέθαινε έτσι και αλλιώς η γυναίκα, το ζουμί του ρεπορτάζ της Νέας Κρατικής μας Τηλεόρασης !!! Συμπέρασμα που πρέπει να περάσει στον εγκέφαλο των συνελλήνων ? Δεν φταίει ΟΛΗ η ΔΕΗ για αυτά . Μόνο ένα μικρό ‘’κακό της κομμάτι’’. Και αυτό θα το δώσουμε σε ιδιώτες να το διορθώσει.

Πάμε και στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. Να σου η βουλευτής Ζέτα Μακρή να εξιστορεί ανάλογο περιστατικό, για το οποίο ‘’έκανε παράσταση στην διοίκηση της ΔΕΗ και τον Υπουργό Μανιάτη και μπλά, μπλά, μπλά"… Ευτυχώς, στην περίπτωση αυτή δεν είχαμε θύμα.

Το 90% των διακοπών ρεύματος το πραγματοποιούν ιδιώτες”, τονίζει ο δημοσιογράφος στο δεξί ‘’παράθυρο’’.  Φτάνει πια με το ανάπηρο κράτος που οι πολίτες χρυσοπληρώνουμε”, ουρλιάζει ο άλλος δημοσιογράφος στο αριστερό ‘’παράθυρο’’.

 
Και η ζωή συνεχίζεται. Και το χειρότερο  (από ότι φαίνεται), ο Ταμήλος είχε δίκιο…..