31 Μαΐου 2014

WITH A LITTLE HELP FROM .. PEARSON !!

Από επαγγελματική διαστροφή (!!) είπα να ‘’παίξω’’ λίγο με τα αναλυτικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας ανά εκλογικό τμήμα, όπως τα έχει δώσει το Πρωτοδικείο. Έτσι, μετά από πέντε ώρες προσπαθειών, για να γυρίσουν από μορφή .pdf σε μια κανονικοποιημένη και διαχειρίσιμη βάση δεδομένων, (για έναν συνδυασμό, πού έχασε), τα πέρασα από μια πρώτη στατιστική επεξεργασία (* SPPS και στατιστική συσχέτιση Pearson, για όσους κατέχουν το άθλημα).  Και ω του θαύματος, τι ωραία πράγματα έβγαλαν τα νούμερα !


Ένα μόνο από αυτά είναι ότι, βλέποντας ποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι ‘’έπαιξαν’’ μεταξύ τους σε συγκεκριμένες περιοχές, διαπιστώνεις  τις αντιφάσεις που προέκυψαν, σε σχέση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί πριν. Ή πιο απλά , ποιοι ‘’έριξαν’’ ποιους, ποιοι ‘’έπαιξαν’’ μόνοι τους και ποιοι βοηθήθηκαν από ποιους.

Όχι, τις υποσχέσεις και συμφωνίες που είχαν δρομολογηθεί, δεν μπόρεσα να τις αναλύσω. Αν και για μερικές από αυτές, δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Βγάζουν μάτι και χωρίς τη βοήθεια του Pearson ......