24 Απριλίου 2014

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Βαρεθήκαμε να βλέπουμε κάθε μέρα μικροπολιτικές εξαγγελίες και υποσχέσεις της δεκαετίας του '80. Έχει αρχίσει και χάνει πλέον κάθε έννοια η λέξη ''σοβαρότητα''. Και επειδή διάφοροι καταθέτουν '' στην κρίση μας, συγκεκριμένα Σχέδια Δράσης και Οράματα ... '' τα οποία μάλιστα έχουν εξειδικευθεί ''μήνες πριν '' (!!),  έχουμε και εμείς κάθε δικαίωμα να ρωτήσουμε ΠΡΙΝ προβούμε σε κρίσειςΠάρτε παράδειγμα καινούργιες υποσχέσεις που αλιεύσαμε από υποψήφιο δήμαρχο.

'' Καταθέτουμε στην κρίση σας συγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ, νέο ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ για εμάς και τα παιδιά μας. Να ξέρετε ότι -πολλούς μήνες πριν- έχουμε εξειδικεύσει το ...σχέδιο μας, με την συμβολή ειδικών και την χρήση της εμπειρίας επιτυχημένων δήμων. Στην πόλη θα φέρουμε, θα δημιουργήσουμε έσοδα... Αυτό που προτείνω το έχω κάνει πράξη. Στην ζωή μου, δεν έχω μάθει να διαχειρίζομαι τα «έτοιμα». Σημειώστε, σε τίτλους, τις προτεραιότητες μας:
 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Βρίσκουμε δουλειά στον άνεργο δημότη. Είναι, για εμάς, θέμα ΤΙΜΗΣ να λύσουμε, στην πράξη, το πρόβλημα. Είμαστε έτοιμοι.
(Πες μας πως θα τα καταφέρεις, γιατί εδώ ολόκληρος ΟΑΕΔ δεν μπορεί. Πες μας μεγάλε, ΠΟΣΟΙ, ΠΟΤΕ, ΠΟΥ και ΠΩΣ θα εργασθούν. Αυτό θέλει απάντηση, αφού είσαι έτοιμος. Και βέβαια άμεση αντικατάσταση του Αμπατζόγλου, από την συγκυβέρνηση. Διαφορετικά, καταγράφουμε το '' θέμα ΤΙΜΗΣ '' για μελλοντική ιστορική αναφορά.)
 
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ανάπτυξη και συντήρηση για να αποκτήσει το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αισθητική και «ταυτότητα» σύγχρονης πόλης.
(Η Παιδεία δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί θέμα αισθητικής, ή ταυτότητας για μια πόλη. Εκτός εάν θέλεις να κάνεις την περιοχή Oxford University. Τότε αλλάζει !!. Χρήζει διευκρινήσεων. )
 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
(Θα συνεργασθείς με εταιρία ιδιωτική security ; Θα συστήσεις Δημοτική Αστυνομία με τη βοήθεια ΜΚΟ ή ΚΟΙΝΣΕΠ ; Θα ζητήσεις extra αστυνομικά τμήματα ; Και εδώ χρήζει περαιτέρω διευκρινήσεων).
 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ: ξέρουμε και μπορούμε...
(Ότι ''ξέρετε'' ίσως, ότι ''μπορείτε'' διατηρούμε επιφυλάξεις. Και όχι μόνο εμείς....)

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΜΠΟΡΩΝ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ: ένταξη σε κοινοτικά προγράμματα...
(Ποιος θα τους εντάξει, ο Δήμος ; Θα πιστοποιηθεί ο δήμος σαν ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης κοινοτικών πόρων ; Θα τους βοηθάει να ενταχθούν μέσω κάποιας καινούργιας δημοτικής υπηρεσίας ; Πες μας καλέ να ξέρουμε....)

ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
(Το ωράριο λειτουργίας των δήμων είναι σαφώς καθορισμένο !!. Εάν εννοείτε προσιτός στους δημότες, άστο. Σε έχει προλάβει ο ΙΣΧΥΡΟΣ. Πιο ανοικτός, δεν γίνεται !!).