23 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ'' ....

Κυριακή σήμερα, είπα να ασχοληθώ με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των ανακοινώσεων και διακηρύξεων των δημοτικών παρατάξεων καθώς και των υποψηφίων δημάρχων, που έχουν εκφρασθεί επίσημα μέχρις τώρα.

Αυτό που μου προξένησε εντύπωση ήταν μια λέξη κοινή σε ΟΛΟΥΣ, με εξαίρεση τα κείμενα της παράταξης που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Η λέξη ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ – ΟΙ’’. Και μάλιστα σε ορισμένους είχε μια τέτοια έκταση αναφοράς, που σε κάνει να προβληματίζεσαι με το πόσο πολύ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ μπορεί να είναι.

Άραγε, όσοι την χρησιμοποιούν κατά κόρο, ξέρουν την ακριβή σημασία της λέξης ή αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να ξεφύγουν από το ‘’εξαρτημένο’’ παρελθόν τους ; Ξέρουν άραγε ότι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δένει στενά με την έννοια της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο ;

Οι ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΕΙΣ τουλάχιστον οφείλουν να το ξέρουν πολύ καλά αυτό. Ήταν από τα πρώτα που τους μάθαιναν στις τοπικές ή στα κομματικά γραφεία. Για ποια τοπική κυριαρχία όμως μιλάμε σήμερα ; Ας μη το προχωρήσουμε καλύτερα.

Για να έχουν υιοθετήσει λοιπόν και να προβάλλουν τόσο πολύ την λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, με όλες τις λεκτικές διαφοροποιήσεις της, μάλλον σαν διέξοδο προς τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ  δείχνει. 

Σαν μια προσπάθεια να καλυφθεί το ανακυκλωμένο, ίδιο ή μεταστεγασμένο, πολιτικό δυναμικό τους, φαίνεται.

Μήπως κάνουμε λάθος ;