25 Μαρτίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ....

Τελικά ΝΑΙ, ο Φωτάκος ο Μελάς, ξανακατεβαίνει πάλι για δήμαρχος !!!!  Και μάλιστα σημειολογικά, επέλεξε την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας (αυτόν μιμήθηκε ο Θεοδωράκης του ''ΡΥΑΚΙΟΥ'', για να ξέρετε) προκειμένου να βγάλει την δική του διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ναι, και αυτός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ δηλώνει. (σ.σ. Την άλλη φορά, στην τελεόραση, τον παρέσυρε ο ΧΙΟΣ και είπε ότι το 2010 είχε πάρει το χρίσμα από την Ν.Δ.)

Σε μια δισέλιδη μπροσούρα, όχι ιδιαίτερα καλαίσθητη θα λέγαμε, αναφέρεται στα 4 βασικά θέματα που θα τον απασχολήσουν, εάν εκλεγεί δήμαρχος, ως εξής (αντιγράφουμε εκ της μπροσούρας) :

''Έχουμε έτοιμη μια εξαιρετική πρόταση για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, που θα δώσει νέα πνοή και θα δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας ''
(σ.σ. Πολύ εξαιρετική πρόταση. Αλλά ποια είναι καλέ ; Οι 10.000 θέσεις όμως, δεν είναι πολλές ; Εδώ ο ΙΣΧΥΡΟΣ μας μιλούσε για 4.000 και τον κράζαμε. Εσύ 10.000 ; Μπράβο ...)

'' Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη, ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. ''
(σ.σ. Εδώ αντιγράφεις. Όλοι το ίδιο λένε. Και μιας και βγαίνεις τελευταίος στη σειρά, σίγουρα αντιγράφεις. Δεν κάνει….)

'' Έχουμε έτοιμο ένα σημαντικό πρόγραμμα για τη στήριξη και την προστασία των ανέργων. ''
(σ.σ.  Θα σου προτείναμε να πάρεις τηλέφωνο τον Αμπατζόγλου, τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, και να του το πεις. Ίσως, έτσι σώσεις και τους διπλανούς μας δήμους που περνάνε τα ίδια ζόρια.)

'' Παράλληλα, μας απασχολούν και τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς και τα επιμέρους προβλήματα κάθε γειτονιάς. Για αυτό παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις για τα μικρά αλλά και για τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα του Δήμου μας''.
(σ.σ. Εδώ δεν έχουμε να σημειώσουμε κάτι. Και αυτή αποτελεί εξαιρετική πρόταση.)

Αυτό όμως το οποίο κυριολεκτικά κάνει την διαφορά είναι οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του. Δηλώνει λοιπόν ο Φωτάκος ο Μελάς :

‘’Εάν εκλεγώ Δήμαρχος, δεσμεύομαι να προσφέρω τις υπηρεσίες του Δημάρχου, χωρίς μισθό.’’
(σ.σ. Μα δεν παίρνεις ήδη, σύνταξη δημάρχου ; Και τα δύο δεν γίνονται. Έχουμε Μνημόνιο σου θυμίζουμε, το ξέχασες ; Μάλλον μπερδεύτηκες.)

‘’Δεσμεύομαι να μην λαμβάνω τους μισθούς που δικαιούται ο Δήμαρχος.’’
(σ.σ. Ίδιο με το παραπάνω. Γιατί το ξαναλές ; Σημαίνει κάτι, άραγε ;)

‘’Θα διαθέτω τους μισθούς του Δημάρχου που προβλέπει ο Νόμος, σε άπορες οικογένειες, σε ΑΜΕΑ, σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, σε φτωχές οικογένειες, σε ανάπηρους, σε … & ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας’’
(σ.σ. Εδώ έχουμε κάποια ερωτήματα που θα θέλαμε να μας τα διευκρινήσεις, σε επόμενη μπροσούρα. (1) Ποια είναι η διαφορά ανάπηρου και ΑΜΕΑ ; (2) Ποια είναι η διαφορά τρίτεκνου και πολύτεκνου ; (3) Ποια είναι η διαφορά άπορης και φτωχής οικογένειας ; Τα άλλα ερωτήματα τα αφήνουμε, μετά την λήψη των πρώτων διευκρινήσεων)

ΑΝΤΕ  ΒΡΕ,  ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ  ΚΑΙ  ΣΥ  !!!